Bibblan berättar

Processbeskrivning Bibblan berättar

Marknadsbiblioteket: material


LÄSÅRET 2017/2018

Åk 4 högläser

29699036_o_1Årets bok är Brorsan är kung (Rabén & Sjögren 2016) av Jenny Jägerfeld.

  • Beställ boken Alla bibliotek beställer boken genom att skicka ett mejl till inkopsgruppen.ssb@stockholm.se. Uppge antal ex ni behöver samt vilket bibliotek det ska skickas till. Viktigt att ni inte beställer för många då det måste räcka till alla.
  • Handledning Vi har skrivit ihop ett häfte med förslag till pedagogerna hur en kan jobba med boken. Häftet hittar ni i Marknadsbiblioteket och på hemsidan.

Övrigt material

  • Kortfickor – Limitied edition

Finns att beställa på Marknadsbiblioteket under Rubriken Material för barn. Observera att dessa är exklusiva för årskurs 4.

UTVÄRDERING LÄSÅRET

2016/2017

Besöken fortsätter öka Läsåret 16/17 tog SSB emot ca 54 procent av alla fyror i Stockholm. Det totala antalet elever i åk 4 var samtidigt fler än föregående läsår.

2015/2016

Ökning av besöken Läsåret 14/15 tog vi emot totalt ca 40 % av alla fyror. I år har vi rapporterat att vi har tagit emot c:a 50%. Vi vet dock att det råder viss osäkerhet kring hur rapporteringen går till. Tänk på att åk 4 har en egen tabell i den allmänna statistiken på intranätet där alla klassbesök ska redovisas.

Värt att uppmärksamma är också att det totala antalet elever i åk fyra i Stockholm är högre detta läsår än det föregående. Sett till antalet elever har vi då ökat vårt mottagande med 30 procent då vi lå 14/15 tog emot totalt 3494 elever jämfört med 4535 elever lå 15/16.


 

 

 

En reaktion på ”Bibblan berättar

  1. Ping: Bibblan berättar hösten 2015 | SSB Barn och utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s